een
  cat

esp

eng
slideshow

Al llarg de més de 30 anys, a la Vall de Núria, hi ha hagut sempre una escola que el seu principal objectiu és ensenyar a tot tipus de persones l'esport d'hivern més estimat per la nostra gent, L'esquí.

L'Escola d'Esquí Núria, és l'Hereva de totes les escoles que han passat per la nostra Vall, des de mitjans del segle passat. La nostra tradició és arrelada a la Vall, des de que es va iniciar la docència de l'esquí a Núria. L'Escola l'inicià l'any 1947 el C.A.N. (Club Alpí Núria) i la gestionà fins a 1957. De l'Any 1957 i fins a 1960 l'Escola passa a formar part de Educación y Descanso. En aquest moment neix també la Escuela Española d'Esquí. En 1960, succeeix un dels fets capitals per la nostra entitat. L'Oriol Escudé, agafa les regnes de l'Escola d'esquí de Núria, i n'enceta una de les etapes més brillants. Recluta a molts joves de la Vall, per què aprenguin a esquiar i passin a ser professionals de la neu.

Gràcies a ell, l'esquí experimentà un gran creixement a la Vall de Ribes. L'Oriol Escudé deixa l'Escola en 1977, i entra com a director en Josep Geli, fins al 1980. En 1984, Passa a ser director un dels millor esquiadors, entrenadors i professionals de la neu que ha donat mai la Vall de Ribes, en Manel Riu. En 1984, en Manel deixa la direcció a la seva Germana la Núria Riu Rosell, però continua donant consell i assessoria tant a la Núria com a la resta de professors. Si dèiem que l'Oriol Escudé va ser capital en l'esdevenir de l'Escola, La Núria Riu, va ser qui va fer el tomb definitiu. Durant els anys que ella ha estat al capdavant de l'escola, des de 1984 i fins a dia d'avui, més de 50 joves de la Vall, autòctons o de segona residència, han passat per les nostres files. Ella ha creat la història moderna de l'ensenyança de l'esquí a Vall de Núria i ha trencat motllos, convertint-se en la primera directora d'escola d'esquí de l'estat espanyol.

I segueix capitanejant la nau, no deixant que la neu de la nostra Escola es fongui mai.......